Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить! Ніколи любов не перестає! Кор.13:4-8

“Ніколи любов не перестає!”… Це прекрасне твердження у посланні святого апостола Павла до Коринтян повсякденно дає надію закоханим на те, що їх любов може тривати вічно. Одна з ключових умов – кохання має бути справжнім! Тоді ні час, ні випробування, ні рутина не зможуть його здолати. Ба, навпаки – послугують стимулом до вивчення характеру та потреб один одного, до знаходження компромісу та порозуміння, до планування часу на романтику та спільний відпочинок.

Саме психологія сімейної пари лягла в основу романтичного вечора, який 14 лютого організувала Ірпінська християнська церква «Філадельфія» для одружених, подарувавши їм декілька годин романтичної атмосфери, чарівної живої музики та спілкування з сімейними консультантами, подружжям Оленою на Брайеном Лі Велш.

Олена на Брайен Лі Велш з доньками

Біля двадцяти сімейних пар залишили вдома домашні турботи і поринули в затишну атмосферу, яку для них створили організатори вечора. Жива музика у виконання молодіжного бенду – заворожлива скрипка, романтична гітара, ритмічні барабани, а також чарівні голоси молодих виконавців – створили ідеальні умови для спілкування закоханих тет-а-тет.

Запрошеним була представлена презентація на тему «Любов та повага» від гостей вечора – подружжя Велшів, які працюють у Міжнародній співдружності студентів-християн, а також вже більше п'яти років консультують сімейні пари. За чашкою ароматної кави та тістечками, пари дізналися про потреби чоловіка та дружини у шлюбі та прийняли участь у дискусії.

Згідно з Біблією та науково-психологічними дослідженнями, у шлюбі найбільшою потребою дружини є прагнення бути коханою, і жінка щаслива, коли ця потреба задоволена. Чоловіку ж для сімейного щастя потрібно відчувати до себе повагу. Він теж потребує любові, але повага необхідна йому більше.

«Чоловіки, любіть своїх жінок... а жінка нехай поважає свого чоловіка» (Еф.5:25-33)

Наприкінці вечора у кожної пари була можливість сфотографуватися на фоні чарівного куточка, тематично оздобленого спеціально для зустрічі. Любов витала у повітрі…

 

Церква «Філадельфія» щиро сподівається, що вечір нікого не залишив байдужим, і кожен виніс щось важливе для себе та свого шлюбу.

Вірте в любов, адже вона ніколи не перестає!..