Щороку, серед яскравого цвітіння та свіжих зелених фарб весни, ми зустрічаємо свято Пасхи, або Воскресіння Христового. Спогади дитинства приносять відчуття очікування, це були дні, коли готували особливі страви, прибирали дім, таким чином, готуючись до чогось особливого. Святкове вітання, час, коли сім`я збиралась разом – стійкі асоціації Великодня. Дитяча свідомість не вирізняла форми і суті. Словами одного хлопчика з книги Клайва С. Льюїса: «Крашанки пофарбували – Христос Воскрес!», так точно описаний цей настрій.

Відповідно до Євангелія, Воскресіння – це більше ніж окреме свято чи вихідний день. Після розп’яття Христа, учні були розчаровані – «…А ми сподівались, що Це Той, що має Ізраїля визволити…», говорили вони один одному (Євангеліє від Луки, 24. 21). 
    
Як же вони повинні були здивуватись, коли почули новини від жінок що ходили до гробу Ісуса у недільний день: «Його немає у гробі, Він воскрес!». Наступні події та особисті зустрічі с воскреслим Ісусом, переконали їх у правдивості цих слів. Страждання, розп’яття та смерть Ісуса – це ще не кінець. Цікаво, що пройде небагато часу, і вони будуть послані для усіх народів бути свідками цієї події. Тоді, пише євангеліст Лука, вони пішли з радістю: час розпачу минув – Апостоли зрозуміли своє покликання.

Свято Воскресіння нагадує нам сьогодні, що реальність Божої любові, сили, турботи та керівництва, перевищують наші очікування. Незалежно від погоди, обставини чи різноманітних криз, історія, що твориться Богом, триває, і її розв’язка залежить від Нього, не від нас.

Отже, вітаймо один одного словами: «Христос воскрес – Воістину воскрес!». Нехай ця надія, що Бог продовжує творити нове серед нас, надихає кожного, наші сім`ї, нашу країну.

Валерiй Секiсов

ц. Фiладельфiя

Фото: http://www.turnbacktogod.com/he-is-risen-wallpapers/