«Нове» — це щось невідоме або маловідоме. Нове завжди несе у собі таємничість, що, своєю чергою, несе певну невизначеність. Інколи це може лякати людей, але ми маємо бути відкриті до цього нового. Ми, як церква, маємо бути впевнені у Бозі, Який нас веде у нове. Можна залишитися в старому, в минулому, але його вже немає. Можна жити у спогадах, а можна жити у новому й бути щасливою людиною.

У Біблії 365 разів згадується слово «не бійся» і його синоніми.
«Цей день Господь створив, тож веселімося й радіймо нині!»
Псалми 118:24
Цей день створив Господь, і на кожен день Він говорить: «не бійся», «будь мужнім», «будь твердим». Цікаво, що слово «радійте» повторюється стільки ж разів, скільки й «не бійся».
 
Бог попіклувався про кожен день для мене і для тебе. Як би сьогодні не було погано чи важко, завтра буде інакше, післязавтра буде інакше. Пройде час — про війну ми будемо лише згадувати, а в нас вже буде нове.
 
Бог казав Ісааку: «Не бійся, бо Я з тобою». Чому Він нам сьогодні каже не боятися? Бо Він з нами! Господь Якову казав: «Не бійся, бо Я з тобою», цілому народу Ізраїлю Він казав: «Не бійся, бо Я з тобою». І ось прийшов Ісус Христос, Який нічого не робить, щоб Батько не робив би, й говорить ті ж самі слова: «Не бійся,– і додає, – тільки віруй». «Не бійся» каже про повну довіру, а «довіра» — це впевненість, яка має за основу стосунки. Саме через стосунки приходить довіра Богу.
«Мойсей сказав Господу: «Ось ти кажеш: „Веди цей народ”. Але Ти не відкрив мені, кого пошлеш зі мною. Ти мовив: „Я знаю твоє ім’я, ти знайшов прихильність в Моїх очах”.»
Вихід 33:12
Кожний з нас має отримати це одкровення: я отримав благовоління від Бога, Він має прихильність до мене.
«Отже, якщо я знайшов прихильність у твоїх очах, то відкрий мені Твій шлях, щоб я міг пізнати Тебе і щоб міг мати прихильність у Твоїх очах. Не забувай, що ці люди — Твій народ». І мовив Господь: «Сам вестиму народ й дам тобі спочинок». Мойсей відповідав: «Якщо Ти не підеш, то й не виводь нас звідси.»
Вихід 33:13-15
Мойсей ще не мав Святого Духа так, як ми з вами маємо; йому не було сказано, що він храм Божий, і що Дух Божий живе у ньому; Мойсей ще не мав одкровення, що Царство Боже знаходиться всередині нього, а ми це маємо. Що б не відбувалося в житті, Бог завжди буде з нами.